banner_home_microprojecten

LEADER in Oost-Vlaanderen

Voor 2023-2027 zijn er in Oost-Vlaanderen 3 LEADER-gebieden (zie kaart). Binnen deze gebieden kunnen ondernemers, verenigingen, lokale besturen en burgers steun krijgen voor hun plattelandsproject.


Ontdek waar elk van deze regio’s op focust en hoe je een project kan indienen.

Kies jouw LEADER-gebied

Dit waren de kick-offs

Midden november vonden drie info- en netwerkmomenten plaats om de nieuwe LEADER periode af te trappen. Klik op jouw gebied voor meer info:Plattelandsontwikkeling met steun van LEADER  

LEADER is een subsidiemaatregel uit het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid voor plattelandsontwikkeling.


Het geeft plattelandsbewoners, landbouwers, lokale besturen, verenigingen en ondernemers het heft in handen om hun plattelandsregio samen duurzaam te ontwikkelen. Dit gebeurt door het uitvoeren van gerichte plattelandsprojecten.

Over ons

Het team platteland van de Provincie Oost-Vlaanderen coördineert subsidieprogramma’s voor plattelandsontwikkeling in Oost-Vlaanderen en vormt het secretariaat van de Oost-Vlaamse LEADER-gebieden.


We bieden advies en begeleiding op maat bij elke stap: het verfijnen van je projectidee, het vinden van de juiste partners of de praktische indiening en verdere opvolging van het project.


Voor andere plattelandssubsidies in Oost-Vlaanderen, ga naar plattelandsloket.be. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige oproepen van LEADER, schrijf je dan hier in.